De beste CSS boeken

Vier boeken over HTML, CSS en websites bouwen. Zie ook dit lijstje CSS boeken voor beginners.

Websites opmaken met CSS, Mark Creeten

Bekend van Gigadesign.be, een van de vooraanstaande sites over CSS en webontwerp in het Nederlandse taalgebied, schreef de Belg Mark Creeten dit jaar een boek over CSS. Het werd tijd dat een belg een Nederlands boek over het onderwerp schreef, zo schrijft hij zelf op zijn blog. Tja. Waar het zeker tijd voor werd was een boek door iemand die online zijn sporen verdiend heeft. Dat heeft gewoon wat meer swung, dan iemand waar nooit iemand van gehoord heeft. Welaan, de inhoud dan?

Websites zijn vandaag hét visitekaartje van uzelf of uw bedrijf: ze vormen immers vaak het eerste contactpunt met een klant. Een goede site zal veel bezoekers lokken en doen terugkeren; een site met fouten of een slechte structuur kan bezoekers afschrikken. Het is daarom heel belangrijk dat u zich houdt aan een aantal uitgangspunten en webstandaarden, zodat uw site op elke browser – ongeacht het platform – goed weergegeven wordt.

In dit boek maakt u kennis met de opbouw en structuur van een site en gebruikt u CSS (Cascading Style Sheets) om een efficiënte opmaak te ontwikkelen die snel en zonder problemen aangepast kan worden.

Dit boek is een naslagwerk én een wegwijzer. Beginners zullen na een grondige kennismaking met HTML en CSS aan de hand van een concreet project een website ontwikkelen en vormgeven. Voor gevorderde gebruikers biedt dit boek praktische suggesties en een nieuwe, klare kijk op het gebruik van CSS.

Het beste van CSS Het beste van CSS, Ward van der Put

Dit boekje is al jaren het best verkocht onder mijn lezers. Een goede inleiding die in 2010 opnieuw is uitgebracht. Als je dacht dat het internet snel gaat, dan heb je als het om CSS gaat geen gelijk: wat jaren geleden mogelijk was, is nog steeds mogelijk en erg veel belangrijks is er niet toegevoegd. Dat laatste komt o.a. doordat CSS 3 nog steeds niet consequent door browsers wordt toegepast.

Het gevolg is dat ook een boek van 5 jaar geleden nog steeds goed van pas komt.

Handboek (X)HTML, CSS en JavaScriptHandboek (X)HTML, CSS en JavaScript, Peter Kassenaar
Een goede inleiding op de drie talen van het internet: HTML, CSS en Javascript. Alle drie worden ze uitgelegd, maar het zwaartepunt ligt bij Javascript. Goed gebruik daarvan omvat natuurlijk ook CSS en HTML, dus dat kan.

HTML en CSS - de basisHTML en CSS – de basis, Andree Hollander
In dit handboek wordt de lezer stap voor stap meegenomen bij het opzetten van een website. Er zijn inmiddels al veel – zowel gratis als dure – geavanceerde hulpmiddelen op de markt beschikbaar om een website-bouwer te ondersteunen. De auteur van dit boek trekt zich daar echter niets van aan; het gaat in dit boek uitsluitend over hoe men op een gestructureerde manier met behulp van HTML en CSS-stylesheets tot eenvoudige, goed vormgegeven websites kan komen.

Het is geen uitgebreide opsomming van HTML-tags, zoals veel andere boeken over dit onderwerp, maar er wordt op basis van praktijkvoorbeeldjes gewerkt. Het begint met eenvoudige zaken, waaraan steeds meer vormgevingsaspecten worden toegevoegd. Kleine code-voorbeeldjes, schermlay-outs en oefeningen ondersteunen de uitleg. De afbeeldingen en sommige teksten zijn in kleur. De combinatie van kleur en verschillende lettertypen geeft soms een rommelige indruk.

Niettemin een aardig boekje met aanwijzigen en tips voor amateurs die handmatig – zonder hulpmiddelen – wat leuke websites in elkaar willen knutselen. Met register. In deze tweede druk is de inhoud herzien en herordend en is een aantal onderwerpen toegevoegd als navigatiebalken, formulieren en positionering.

Een gedachte over “De beste CSS boeken”

Reacties zijn gesloten.