13 Google Adsense tips, om meer geld te verdienen

Laat ik beginnen met het belangrijkste, voor je geld kunt verdienen met adsense heb je bezoekers nodig. Veel bezoekers. Om je een idee te geven, met zo’n 8000 unieke bezoekers per dag, verdien ik zo’n 800 euro per maand. Dat is een leuk bedrag, maar toch ook niet een denderende hoeveelheid geld.

De hoeveelheid die je verdient hangt niet alleen af van de bezoekersaantallen, maar ook van:

 • CTR – Click Through Rate: hoe vaak mensen op een advertentie klikken
 • Het onderwerp van de pagina: gezondheid trekt duurdere advertenties aan dan spirituele spreuken bv.

OK – nu de adsense tips:

 1. Maak sites waar je genoeg affiniteit mee hebt om er mee bezig te blijven en content te kunnen blijven produceren. Bezoekers voelen dat, daar ben ik van overtuigd. En als bezoekers dat voelen, is de kans groter dat ze een link plaatsen, en dan is de kans op traffic van Google op de lange termijn ook weer groter.
 2. Volgens de Google Adsense voorwaarden mag je de code die ze leveren niet aan passen. Doe dat ook niet. Google kan je zo uit het programma gooien en wie er eenmaal uit gegooid wordt, komt er niet zo snel weer in. Serieus: de kans dat je terug gelaten wordt in het programma nadat je er een keer uitgegooid bent is ongeveer nul.
 3. Klik niet op je eigen advertenties. Niet alleen is het klikken op je eigen advertenties tegen de Google voorwaarden, het is ook de meest voorkomende reden dat mensen uit het adsense programma gegooid worden. En zoals gezegd: als je er eenmaal uit ligt, nemen ze je niet zomaar weer terug. Mea culpa is niet genoeg.
 4. Begin pas aan adsense als je een redelijke stroom bezoekers op je site hebt – ik zeg altijd vanaf 100 per dag of zo. De reden hiervoor is dat je je toch eerst op je content en online promotie moet richten, voordat het zin heeft na te denken over adsense inkomen. De eerste maanden dat je adsense op je site hebt staan zul je waarschijnlijk geobsedeerd zijn door de statistieken daar. Dat is niet zo vruchtbaar. Het is veel beter nieuwe content te produceren, de pagina’s op je site goed te interlinken en te zorgen dat er mensen naar je site linken. Als je daar een beetje verder mee bent, kun je je gaan richten op inkomsten… zoals google adsense.
  Een andere reden om niet te snel met adsense te beginnen: als je site nieuw is en geen traffic heeft – valt die ene klik van jou op een advertentie meer op. Een adsense publisher die geld voor Google verdient kan meer maken dan een nieuwe publisher zonder traffic. Neem dus geen risico: zorg eerst voor (goede) inhoud en ga dan pas met advertenties bezig.
 5. Adsense code mag je alleen plaatsen op pagina’s met inhoud.
 6. Hoewel het onderwerp waar je over schrijft invloed heeft op de hoogte van je inkomsten, is het toch handiger om te schrijven over onderwerpen die je liggen. Let er daarbij wel op dat je trefwoorden en frasen gebruikt die gewone mensen gebruiken als ze op zoek zijn naar informatie over jou onderwerp online.
 7. Let op de plaats van je advertentie code.
 8. Gebruik de advertentieformaten die Google aan raadt als meest productief.
 9. Erger je bezoekers niet.
 10. Je mag maximaal 3 gewone advertentie blokken op een pagina hebben staan. De rest worden LEEG, in plaats van dat ze geen plaats in nemen.
 11. Plaats Adsense blokken alleen naast plaatjes als er een goede inhoudelijke reden is om dat plaatje daar te hebben. Plaatjes die naast ads staan verhogen namelijk de CTR en om die reden vindt Google het niet goed dat je er plaatjes naast zet met als enige doel de CTR te verhogen. Daar worden adverteerders namelijk niet blij van.
 12. Hou statistieken bij over de plaatsing van je adsense blokken – varieer en optimaliseer.
 13. Zorg voor genoeg tekst op je pagina (een paragraaf is genoeg), zodat Google weet waar de pagina over gaat, zelfs als de inhoud voornamelijk video of plaatjes is.

Meer google adsense tips.

11 gedachten over “13 Google Adsense tips, om meer geld te verdienen”

 1. Ik kwam een theme tegen in het Nederlands die beweerde dat je CTR omhoog zal schiten als je hem gebruikt. Naïef als ik ben hem ik hem gedownload en moet zeggen dat de theme van linkhunt.nl echt doet wat ze zeggen. Mijn CTR is inmiddels met 60% gestegen en het bedrag per klik is hoger dan daarvoor. Een aanrader dus om geld mee te verdienen via Adsense.

 2. Met mijn website (www.2cool.nl) zit ik nu aan de 800 bezoekers per dag. Deze bekijken dan meestal geposte video’s en gaan gelijk weg. Mijn verdiensten blijven echter hangen en stijgen niet (heel erg langzaam). Hoe kan dit?

 3. bedankt voor het delen van dit interessante artikel. Ik heb nog wel wat websites waar ik dit op kan toepassen!

  Wat Ilonka zegt klinkt iets te mooi om waar te zijn als je het mij vraagt, maar is altijd het proberen waard. Heb je er zelf ook ervaring mee?

 4. Locatie huren of verhuren? Kijk op locatiegevonden.nl – de gids voor locaties

 5. Ik heb adsense in elke pagina van mijn site geplaatst (voorheen alleen hoodpagina) om te testen of het zo beter werkt. Via google komen de bezoekers namelijk op een bepaalde pagina uit als ze bijvoorbeeld aan het googlen zijn. De kans is groot dat ze niet verder bladeren….

  zie http://www.hoekaniksnellerafvallen.com (klick 😉 )

 6. Ik begrijp niet hoe je met 8000 unieke bezoekers per dag dus 240.000 per mnd maar E 800 euro verdient? Als je een ctr van 3% hebt en een gemiddelde click van 0.20 zit je al snel op E 1440. Ikzelf heb een ctr van 5% en een gem click van 0.35. Dan zou je al op E 4200 per maand!

 7. Bedankt voor je tips op deze website. Een aantal dingen wist ik al, maar ook weer een hoop nieuwe dingen geleerd.

 8. Adsense is echt de beste inkomsten generator op het internet. gewoon het idee+websites vermenigvuldigen en je haalt echte inkomsten. yeah right….

 9. @RH – toen ik dit schreef, in 2010, verdiende ik een significant deel van mijn inkomsten wel degelijk met adsense. Ik ben met je eens dat dit, anno 2013 en zeker anno 2014, niet meer op gaat. Adsense en andere impression of click-through-based advertenties leveren steeds minder op en dus heb je steeds meer bezoekers nodig om redelijke inkomsten te halen.

  Het wordt steeds moeilijker om online ‘passive income’ te genereren, omdat de concurrentie voortdurend toe neemt en Google het steeds moeilijker maakt om überhaupt gevonden te worden met commerciële content.

  Wat ik persoonlijk aan ‘passieve inkomsten’ binnen haal is al een tijd meer dan 50% affiliate marketing (dus commission based). Het percentage adsense inkomsten wordt steeds kleiner.

Reacties zijn gesloten.