Meer dan minimum loon verdienen online?

Kan dat? Ja, het kan. Want dat doe ik. Vorige maand was het ongeveer minimum loon, deze maand zit ik er boven. Ik zal het voor je uit tekenen:

Zoals je kunt zien krijg ik het grootste deel binnen via paypal (42%) en is Google Adsense (40%) een goede tweede. Tradedoubler staat in mijn geval voor bol.com inkomsten en shareasale is een ander affiliate programma.

Zowel bol.com als shareasale zijn affiliate programma’s. Dat wil zeggen dat je geld verdient met ‘leads’. Over het geheel genomen betekent dat een percentage van de verkoopprijs van producten. Je kunt je voorstellen dat het bij bol.com in mijn geval vooral gaat om spirituele boeken.

Omdat paypal een goede tweede is, zal ik dat nog wat verder uitsplitsen. Het gaat daarbij, vooral, om Squidoo. Ik heb daar Engelstalige en Nederlandstalige pagina’s gemaakt, die in het systeem ‘lenzen’ worden genoemd. Trouwens, als je ook Nederlandstalige lenzen maakt, meld ze dan vooral aan bij mijn groep / indexpagina voor Nederlandstalige Squidoo lenzen. Het enige wat ik er voor terug vraag is een link van die lens naar het hoofdkwartier. Geen slechte deal als je bedenkt dat ik heel goede links naar mijn Squidoo profiel heb.

De adpool van Squidoo, goed voor 70% van mijn inkomsten door het platform, bestaat uit o.a. adsense, maar ook uit andere advertenties waarvan de inkomsten over de lensmasters verdeeld worden. Het systeem werkt met ‘tiers’ – niveaus. Lenzen in het hoogste niveau krijgen zo’n $20,- per maand op dit moment. Ik heb zo’n 20 lenzen in top tier, dus dat vertaald in ongeveer $400,-. De andere lenzen verdienen veel minder per maand, maar het telt toch leuk op.

Lange tijd is dat mijn voornaamste bron van Squidoo inkomsten geweest, omdat ik veel beter was in het genereren van zoekmachine bezoekers dan van verkopen. Daar is langzaam verandering in aan het komen – de hier getoonde maand is nog maar een voorproefje. December 2010 wordt erg leuk. Squidoo maakt het mogelijk om artikelen via Amazon en Ebay te verkopen, zonder dat je zelf een affiliate account bij die bedrijven hebt. Dat is voor Nederlandse webpublishers aantrekkelijk, omdat geld uit Amerika halen nogal een gedoe kan zijn. Amazon betaalt bijvoorbeeld met een check uit. En het cashen van zo’n check kost geld. Het is me nog niet gelukt om me bij Ebay als affiliate aan te sluiten. Komende maand zal ik ook daarvan inkomsten hebben, via squidoo.

Chitika en infolinks zijn manieren om op je website advertenties te krijgen die voor bezoekers wat irritanter zijn. Ik heb infolinks om die reden niet aan staan op de meeste van mijn lenzen. Zoals je kunt zien haal ik er desondanks een significant percentage van mijn Squidoo inkomsten vandaan.

Het fijne van online publishing is dat de markt in de lift zit, ondanks de crisis. Online advertenties zijn voor adverteerders veel controleerbaarder dan advertenties in tijdschriften bijvoorbeeld. Het gevolg is dat ze er eerder in investeren en later in bezuinigen. Het is niet voor niets dat Google 25% groei laat zien over het afgelopen kwartaal.

Ok, dus het kan, online je brood verdienen. Hoe doe je dat dan? Nou, ik zet content online waar mensen in ge├»nteresseerd zijn. Katinka Hesselink Net heeft bijvoorbeeld zo’n 7000 bezoekers per dag en zo’n 12000 page views. Google zorgt, dmv adsense code die ik op mijn site zet, dat op mijn pagina’s advertenties komen die bij het onderwerp van de pagina passen. Verder is het een kwestie van zoekmachine optimalisatie: onderzoek naar trefwoorden en het bouwen van links. Meer daarover elders op deze site.

2 gedachten over “Meer dan minimum loon verdienen online?”

 1. Dag Kathinka,

  Ik heb een vraag over het verkopen van Amazonprodukten. Ik wil dat via een WordPress site gaan doen met een speciale plug in. Vraag ; denk je dat ik zo’n site in het Nederlands moet vullen ?? Kopen Nederlanders van Amazon ?? Ik wil starten met online marketing en een SEO cursus gaan volgen.
  Ik hoor graag wat jouw ervaringen zijn.
  Met vriendelijke groet,
  Marjolein

  1. Er zijn wel wat Nederlanders die via amazon kopen, mijn moeder bijvoorbeeld. Maar dan zijn ze denk ik vooral op zoek naar Engelstalige boeken.

   Over het geheel genomen zou ik in Nederland gewoon voor bol.com gaan, voor boeken e.d. Voor andere producten wordt het lastiger: ik vind de Nederlandse affiliate markt nogal intimiderend voor de newby. En dan reken ik mezelf tot de newbies.

   Om te beginnen heb je een onderwerp nodig waar je een site over kunt bouwen. Vervolgens moet je inderdaad gaan marketen en zoekmachine optimaliseren.

   Veel succes,
   Katinka

Reacties zijn gesloten.