Wordcamp NL 2010 – impressies

Na de zakelijke sfeer van de zanox day vorige week is de wordcamp een verademing. Ik kom binnen als de eerste bezoeker en er wordt een foto van me genomen :) Blijkbaar ben ik te vroeg. 9 uur betekent blijkbaar dat je vanaf 9 uur verwacht wordt, niet dat de eerste lezing om 9 uur begint. Het is nu kwart over en de zaal is nog helemaal leeg. [Klopt: ik had gewoon het programma moeten lezen, in plaats van het kaartje. Op het programma staat dat de actie om 9.45 begint.]

Ze hebben hun sponsors goed op orde. Van Microsoft tot Adobe – en zelfs Yoast staat op het kaartje en levert een ‘goodie’ voor de goodie bag. Dat is overigens de enige manier waarop onze beroemdste Nederlandse wordpress expert op het programma staat. Hij geeft geen lezing: zijn dochter is jarig.

In de goodie bag twee t-shirts, veel wordpress stickers en twee buttons. Op elke stoel een flesje water. Bij de opening vertelt Erno Hannink dat wie een stikker op zijn flesje heeft een boek krijgt. Leuke actie.

Dit is de tweede Wordcamp Nederland.

Vorige week voelde ik me nog net niet underdressed. Nu voel ik me nog net niet overdressed. Ik had precies dezelfde outfit aan kunnen doen als ik spreker was geweest. Aan het eind zei een van mijn gesprekspartners over een van de sprekers: in dat shirt zou mijn vader nog niet rond willen lopen… Tja. Maar zakelijk of niet, het geheel was veel gezelliger en leerzamer dan vorige week en ik kom zeker nog een keer.

Bovenstaande foto van onder getekende door Happy Hotelier, Toegevoegd aan de WordCamp NL groep op Flickr. En als je wilt weten wat die foto BOVEN de titel van dit stukje doet, dat is standaard Thesis functionaliteit, net als de thumbnails of de index pagina en de categorie pagina’s.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.