Zoekmachine Optimalisatie CV – Katinka Hesselink

Sinds 1999 heb ik een website – Katinka Hesselink Net. Ook nu ik zelf niet meer als theosoof actief ben, is het nog steeds een van de belangrijkste theosofische websites ter wereld. In Nederland is het een vooraanstaande site op gebied van Yoga en Hindoeïsme, Boeddhisme, Islam en Spirituele Spreuken. De site heeft duizenden Nederlands en Engelstalige pagina’s en ook duizenden bezoekers per dag.

Ik heb mijn zoekmachine optimalisatie ervaring vervolgens uitgebreid door actief mee te denken over de zoekmachine optimalisatie van content binnen de volgende user-generated content sites:

  • Squidoo (van 2007 tot het eind, 2014). Ik was o.a. bekend in de community als ‘SEO-mentor’.
  • Hubpages (Wegens mismanagement van de site heb ik hier geen actieve accounts meer)
  • Zujava (opgeheven)
  • Wizzley

Binnen Squidoo heb ik naam gemaakt als zoekmachine optimalisatie expert. Zie mijn LinkedIn endorsements voor SEO (Search Engine Optimization).

Squidoo was een hele goede plek om te leren schrijven – met regelmatig ‘writing prompts’ en om te experimenteren met nieuwe content. Daarnaast leerde ik over het belang van site-architectuur en gebruiksvriendelijkheid. Op het eind verdiende ik genoeg bij Squidoo om van te leven en te sparen.

De content die ik op Squidoo gecreëerd heb, is nog steeds de basis van mijn inkomsten, maar dan op mijn eigen sites en blogs (~20). De overgang is niet zonder slag of stoot gegaan, maar er zit weer een stijgende lijn in.

ZZP klanten

In het Nederlandse taalgebied heb ik zoekmachine optimalisatie advies consequent ingebed in mijn webdesign klussen. De meeste van mijn klanten zijn ZZPers en organisaties in de zorg.

Webshops en organisaties

Mijn belangrijkste klant was jarenlang de Theosofische Vereniging. Ook dit is een grote website, met zowel een webshop als een heleboel content. Ik heb de overgang van de oude site (niet zoekmachine vriendelijk) naar de nieuwe zonder verlies van bezoekers geregeld. Binnen een maand waren de bezoekersaantallen significant gegroeid.

Daarnaast heb ik ook wat kleinere webshops in hun zoekmachine optimalisatie geadviseerd.