Buddypress social networking in a box, Bowe Frankema

Bowe Frankema heeft ervaring met buddypress voor een site voor mensen met cardio-facio-cutaneous (CFC) syndrome. Wordt een beetje werk. Wordcamp 2010, lezing tweede helft in klein zaaltje.

Buddypress is een WordPress plugin.

Social network extensie: maak je eigen activity stream, profiel, discussiegroepen e.d. zoals in facebook en hyves.

Buddypress heeft ook weer plugins. Makkelijk uitbreidbaar. Volledig zelf beheerbaar.

In combinatie met fora voor speciale groepen. Onduidelijk of je dan moet combineren met bbPress. Wel duidelijk dat bbPress en BuddyPress goed onderling geintegreerd zijn.

Data zelf te beheren. Gaat niet goed met Ning: community ligt op straat. Zelf doen werkt beter omdat je zelf je gegevens kunt beheren. Eigen site. Vrijheid.

krijgt problemen met de slides.

Voor wie: kleinere communities. Op scholen, educatie. Non profit organisaties. Commerciële projecten.

Sinds Google de summer of code gedaan heeft, beter geschikt voor scholen. Educatie mogelijkheden ingebouwd. Roosters plaatsen bv. Buddypress groepen: klas. Invoeren huiswerk e.d. Goedkoop op te zetten.

Redelijk onderhoudsvriendelijk. Hij is geen programmeur. Meer community builder en designer. Lukte hem gewoon zelf, mbv van community.

Commerciële projecten – membership plugins. Geld vragen voor lidmaatschap van je community.

Kern functionaliteit:

 • Activity stream van alle gebruikers
 • Groepen: over bepaald onderwerp praten. Groepen werken ook met activity stream.
 • Fora: ouderwetser. Onderdeel van de groep. Vaak wel ingewikkelder voor gebruikers. Goed over nadenken wat je wilt. Mensen kunnen in de war raken van alle mogelijkheden. Iets gestructureerder dan de groep activity stream.
 • Berichten: publiek en persoonlijk
 • Uitgebreide profielen – door beheerder ingestelde profielvelden. Filteren op ledenvelden.
 • Multisite blogs integratie. Alle blogactiviteit bijgehouden in activity stream.
 • Vrienden

Activity stream: filters met ajax.

Blogs: gewoon standaard wordpress blogs. Zelfde plugin mogelijkheden e.d.

Grootste probleem: jezelf beperken tot wat werkt voor jou gemeenschap.

Overigens: niet op een gratis wordpress.com blog te installeren. Bowe verwacht dat dit wel komt: dat Automattic gaat komen met een Ning alternatief. (wow). Niet aangekondigd overigens.

Geeft aan dat het nog niet helemaal intuïtief is in het gebruik. Mensen vinden ning makkelijker. BuddyPress is nog heel nieuw.

Themas: eigen thema nodig voor BuddyPress. Er is een plugin voor het overzetten van je bestaande thema naar BuddyPress, maar ziet er niet automatisch goed uit. Soms wel, soms niet. Nog lastig. Er zijn gratis themas, en betaalde themas.

Buddypress vervangt je hoofdblog in een multiblog functionaliteit. Probleem als dat niet kan. Ze zijn bezig met het mogelijk maken van buddypress voor subsites.

Wordcamp NL 2010 impressies.

Een gedachte over “Buddypress social networking in a box, Bowe Frankema”

 1. Ik lees op uw site dat Bowe Frankema ervaring heeft met het maken van een website voor het CFC syndroom. Klopt dit en zo ja welke? Mijn dochter heeft het CFC syndroom en ik ben druk bezig met het oprichten van een stichting enz.

  Met vriendelijke groet,
  Thea Hoedjes

Reacties zijn gesloten.